Автоновини

Seat представив хетчбек з бортовим алкотестером

Фото: Seat

Компанія Seat представила експериментальну версію хетчбека Leon – Christobel, покликану продемонструвати нові технології в області автомобільної безпеки. Зокрема, концепт-кар отримав вбудований алкотестер, покликаний не допустити нетверезого водія до керування машиною.

Прилад, підключений до системи запалення по Bluetooth- протоколу, не дозволить запустити двигун нетверезому автомобілістові. Плюс до всього, автомобіль обладнаний ідентифікатором сітківки ока водія, що унеможливлює “обман” алкотестера шляхом залучення до допомоги стороннього тверезого перехожого.

Крім того, електроніка не дасть завести мотор, поки водій не пристебнеться. В цілому Seat Leon Christobel отримав 19 різних систем безпеки. Так, автомобіль має вдосконалену функцію стеження за мертвими зонами – камера заднього виду виводить зображення із сліпих точок на дзеркало заднього виду. Також концепт-кар отримав систему дотримання максимально дозволеної швидкості, працюючу на основі функції розпізнавання дорожніх знаків.

На автомобілі застосували функцію стеження за втомою водія, а також спеціальний режим для юних водіїв під назвою Mentor. З його допомогою батьки початківців автомобілістів зможуть відстежувати місце розташування машини і її швидкість.

Нарешті, Seat Leon Christobel отримав «бортовий самописець», який збереже в пам’яті всі дані про їзду в разі аварії.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook