Автоновини

Geely збирається розробити безпілотний автомобіль

Фото: Geely

Китайська компанія Geely розробить свою безпілотну систему управління автомобілем. Про це розповів президент китайського бренду Ан Цуйхуей. За його словами, на даний момент роботи над такою технологією вже розпочато. Перші випробування тестових зразків стартують незабаром.

«Нові джерела енергії та автономні технології це головні напрямки розвитку автомобільної промисловості в майбутньому. У розробку такої продукції компанія Geely вклала великі інвестиції », – пояснив топ-менеджер.

Він додав, що створення автопілота це дуже складний і комплексний проект. За його словами, реалізація цієї технології на дорогах загального користування буде відбуватися в кілька етапів. При цьому головним завданням при розробці безпілотної системи є питання безпеки, підкреслив Ан Цуйхуей.

Про точні терміни реалізації цього проекту поки невідомо. За попередніми даними, система може отримати назву GPilot і дебютувати на серійних машинах в 2024 році. На першому етапі тестовані зразки машини будуть оснащені алюмінієвої конструкцією, на якій закріплені спеціальні пристрої, що нагадують оптичні далекоміри Lidar.

Також в планах Geely створення літаючих автомобілів. Перший тестовий екземпляр такої машини може бути представлений в 2019 році. Для створення такого виду транспорту не так давно Geely придбала невелику американську фірму Terrafugia, яка розробляє гібриди автомобілів і літаків з 2006 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook