Автоновини

Lotus випустив найпотужніший Exige в своїй історії

Фото: Lotus

У спорткара Lotus Exige з’явилася спеціальна версія з 430-потужним двигуном, максимальна швидкість якої склала 290 кілометрів на годину.

Компанія Lotus представила спеціальну версію спорккара Exige, що отримала назву Cup 430. Новинка стала найпотужнішою і найшвидшою модифікацією цієї моделі в історії британської марки.

Lotus Exige Cup 430 оснастили допрацьованим компресорним 3,5-літровим двигуном V6 компанії Toyota, віддача якого підвищилася з 380 к.с. і 410 Нм крутного моменту до 430 сил і 440 Нм. Двигун працює в парі з шестиступінчастою механічною коробкою з близькими передавальними числами.

Спорткар здатний прискорюватися з місця до 96 км / год за 3,2 сек., А його максимальна швидкість склала 290 км на годину. Lotus Exige Cup 430 проїхав коло на власній трасі «Лотуса» в Хетеле за 24,8 секунди, що стало рекордом серед всіх дорожніх автомобілів британської марки.

Lotus Exige Cup 430 отримав пророблений аеродинамічний обвіс кузова, що включив новий передній спліттер, а також масивне антикрило, що забезпечує 220 кг притискної сили на швидкості.

Кузов автомобіля виконаний з карбону, завдяки чому маса автомобіля склала всього 1056 кілограмів. Спорткар укомплектували алюмінієвими колісними дисками і шинами Michelin Pilot Sport Cup 2.

У Європі ціни на Lotus Exige Cup 430 будуть починатися від 126,8 тис. євро. Тираж спецсерії обмежений не буде.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook