Авто на єврономерах Автоновини

«Авто Євро Сила» про законопроект про розмитнення авто: «Влада тягне ситуацію до виборів»

Законопроект зі своїм варіантом правил розмитнення автомобілів «Авто Євро Сила» готова подати в Верховну Раду. А зараз в організації починають великий «просвітницький» тур по містах України.

«На місцях ми будемо роз’яснювати людям їх права та обов’язки, а також організувати безстрокові бойкоти, пов’язані з різними напрямками соціального життя кожного українця. Ми будемо вимагати від Ніни Южаниної терміново прийняти цей закон. Через те, що я розумію, що вони дотягують до виборів, що дасть владі можливість поставити собі вказівник. А ми хотім, щоб його прийняли до Нового року – терміново і негайно », – заявляє глава «Авто Євро Сили» Олег Ярошевич.

Що стосується законопроекта про митну службу, який готується в Комітеті ВР з питань податкової та митної політики, то, по інсайдерській інформації АЕС, його не затвердив президент. «Отже, тій подачі закона не буде. І питання буде відтягуватися у часі », – додаються в АЕС.

Також в «Авто Євро Сила» розповіли подробиці справи про штраф в 3 млн грн за нерозмитнений Cadillac Escalade, який Приморський суд Одеси наклав на місцеву жительку Світлану Нікандрову. За словами глави АЕС Олега Ярошевича, справа тягнеться вже два роки, а спочатку поліція забрала авто ще до того, як у нього закінчився термін тимчасового перебування на території України.




«Жінка, яка їздила на автомобілі, звернулася за допомогою до нас. Ми вважаємо, що захистити її інтереси можливо. Це всього лише перша інстанція, а суддя поставився не надто компетентно до цієї справи. Тому, що при затриманні цього транспортного засобу була сила-силенна порушень, зокрема, у той момент автомобіль не знаходився на території України з перевищенням терміну. Також, автомобіль записаний не на жінку, яка була за кермом, – автомобіль ввозив нерезидент, а саме, громадянин Молдови. Отже, такі санкції не можуть бути застосовані до громадянина України. Всі звинувачення з боку ДФС некомпетентні. Я вважаю, що це фейкова ситуація, спрямована на те, щоб показати, що у нас немає правосуддя, немає закону, у нас є тільки вирішення питання по команді чиновників », – каже Олег Ярошевич.

До слова, це вже друге рішення в справі. Як кажуть в АЕС, перший раз звинувачення було на суму 1 млн 400 грн, і тоді суд вирішив, що жінка невинна. Але прокуратура подала на апеляцію – справу перекваліфікували і виставили штраф в 3 млн грн (300% несплачених митних платежів). «Тут така цікава ситуація, коли ДФС намагається тиснути на суд. Ми вважаємо, що обставини, взяті в основу обвинувачення, неправдиві. Це замовний інцидент, коли ДФС хоче показати: «Будете виробляти – всіх оштрафуємо на 3 млн грн» Але випадки, коли суди прямо настільки йдуть на поводі, що виставляють штраф в 1 млн, 3 млн грн, поки одиничні », – пояснюють в АЕС .

 

ДЖЕРЕЛО: autonews.ua

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook