Автоновини

Ательє Hennessey побудувала найшвидший автомобіль у світі

Фото: Hennessey

До 300 км / год гіперкар Hennessey Venom F5 може розігнатися за 10 секунд. Максимальна швидкість машини – 484 км на годину.

Американське тюнінг-ательє Hennessey на автомобільному шоу SEMA представило новий гіперкар Venom F5. Новинка стане прямим конкурентом купе Bugatti Chiron і була побудована з «нуля». Назва гіперкара – відсилання до шкали Фудзіта, по якій класифікується потужність торнадо. Категорія F5 відноситься до вітру “неймовірної» сили, швидкість якого варіюється в діапазоні від 419 до 512 км на годину.

Як розповіли в компанії, автомобіль отримає унікальне шасі і ідеальний аеродинамічний кузов. Так, коефіцієнт аеродинамічного опору купе становить 0,33. Кузов машини виконаний з карбону.

Гіперкар оснащується 7,4-літровим твін-турбо двигуном. Потужність агрегату становить 1600 кінських сил, двигун працює спільно з семиступінчастим “роботом” з одним зчепленням. Нинішній гіперкар компанії Hennessey – Venom GT – комплектується семилітровою «вісімкою» з двома турбінами, що розвиває 1244 кінських сил.

З таким мотором до 300 км / год Venom F5 може розігнатися за 10 секунд. Максимальна швидкість машини – 484 км на годину. Таким чином новинка стала швидше Koenigsegg Agera RS і Bugatti Chiron.

Новинка буде випущена обмеженим тиражем в 24 екземпляра. Заявки бажаючих придбати гіперкар розглядатиме сам Джон Хеннесі. Ціна на автомобіль складе близько 1,6 млн доларів. Збірка машини ведеться на заводі Hennessey’s Sealy в Техасі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook