Автоновини

Porsche представила прототип електричного купе Cayman

Фото: Motor1

Porsche Cayman e-volution здатний розганятися з місця до 100 км / год швидше за свої бензинові аналоги. Запас ходу електромобіля склав 200 кілометрів.

Компанія Porsche представила прототип спортивного купе Cayman з повністю електричною силовою установкою. Прем’єра концепту відбулася в Штутгарті в рамках симпозіуму, присвяченого електрокарам.

Судячи по знімку, Porsche Cayman e-volution побудований на базі «Кайману» попереднього покоління (індекс 981). Дані про віддачу агрегату тримаються в секреті, проте автовиробник зазначив, що прототип здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,3 секунди. Для порівняння 350-потужне стандартне купе Porsche 718 Cayman S з опціональним пакетом Sport Chrono набирає першу “сотню” за 4,2 секунди.

Porsche Cayman e-volution здатний проїхати без підзарядки акумуляторів близько 200 кілометрів. У компанії відзначили, що даний прототип не піде в серію, проте в черговий раз підтвердили, що зараз ведуть розробку товарної версії чотирьохдверного електрокара.

Перша повністю електрична модель Porsche стане на конвеєр в 2019 році. Новинку виконають за мотивами концепт-кара Mission E, представленого в 2015 році на Франкфуртському автосалоні.

Концепт-кар був оснащений двома електричними агрегатами, розташованими на передній і задній осі. В сумі мотори видають більше 600 кінських сил. Porsche Mission E здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,5 секунди, а його максимальний пробіг без підзарядки склав близько 500 кілометрів (по європейському циклу NEDC). Запас батарей можна поповнити на 80% приблизно за півгодини за допомогою системи швидкої підзарядки.

При цьому товарна версія Porsche Mission E буде пропонуватися з двигунами різної потужності і акумуляторами різної ємності. Модифікації можна буде відрізнити по фірмовим позначенням, наприклад, S і GTS. Ціни на електромобіль будуть починатися від 90 тис. євро. Таким чином, «зелений» спорткар виявиться не дорожче базової версії моделі Panamera.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook