Автоновини

Nissan анонсував спортивний електрокар Leaf нового покоління

Японці розроблять швидшу версію електрокара, створенням якої займуться фахівці тюнінг-ательє Nismo.

Компанія Nissan анонсувала появу «зарядженої» версії електрокара Leaf другого покоління, розробкою якого займуться фахівці заводського тюнінг-ательє Nismo. Фотографія прототипу такого автомобіля була показана в рамках заходу Nissan Futures в Норвегії, повідомляє Autocar.

Судячи по знімку, від стандартного електрокара новинка буде відрізнятися видозміненими агресивними бамперами, збільшеними бічними «спідницями», а також колісними дисками іншого дизайну. У «Ніссані» розраховують, що поява спортивної версії приверне до електрокару більше покупців.

Технічні подробиці тримаються в секреті. Nissan Leaf другого покоління оснастили синхронним електродвигуном, що розвиває 110 кВт (150 к.с.) і 320 Нм крутного моменту. Наприклад, модель першого покоління оснащується агрегатом потужністю 80 кВт (109 сил). Двигун живиться від комплекту акумуляторів ємністю 40 кіловат-годин. Запас ходу у новинки становить 378 кілометрів. Максимальна швидкість – 144 км на годину.

У майбутньому компанія Nissan збирається використовувати платформу моделі Leaf другого покоління на інших електричних автомобілях. Зокрема, японці планують побудувати на цій архітектурі «зелений» кросовер.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook