Автоновини

У президента анонсували закупівлю великої партії спецмашин

У проекті бюджету Міністерства оборони на наступний рік різке збільшилося фінансування закупівлі нової військової техніки. І в планах закупівеля дезинфекційно-душових автомобілів (ДДА) і вже звучить параметр «багато десятків одиниць». Про це повідомив позаштатний радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

«Тяготи військової служби» включають в себе миття (слово-то яке) особового складу раз в тиждень. У польових умовах для цього використовується повсюдно ДДАшкі – дезинфекційно-душові автомобілі.

ДДАшкі на базі ГАЗ-66 і ЗІЛа – це маленький кунг з насосом і котлом, дезінфекційна камера (вошебойка), гумові ємності для води і насос для душових, які монтуються окремо. У якому столітті розроблялися ці агрегати, в якому столітті вони робилися, в якому вони зараз стані – можна і не коментувати, коментарі зайві.

ДДАшкі на базі КРАЗ – це великий пральний кунг, в якому змонтовані напів-професійні пральні та сушильні машини. І причіп, в якому душові кабінки та роздягальні.

У минулому році купили 6 таких агрегатів, по одному в бригаду ВДВ і один віддали в 142 у / ц ССО.

В цьому році купили вже більше десятка. Вони зараз на конвеєрі, виробляє Крюківський вагонобудівний завод. Фраза «на конвеєрі» звучить особисто для мене музично, чесно. Ще дрібносерійне, але вже дрібносерійне виробництво військової техніки. Нової. Розробленої з нуля. Доводять до досконалості з урахуванням активного використання », – написав він у соцмережах.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook