Автоновини

Ford організує доставку піци на безпілотниках

Компанії Ford і Domino’s Pizza проведуть в США експеримент з доставки піци в автоматичному режимі на гібридних версіях седана Fusion.

Ford і компанія Domino’s Pizza оголосили про запуск спільного проекту, в рамках якого партнери вивчать можливість доставки піци на автомобілях з автономним управлінням. Про це повідомляє прес-служба американського автовиробника.

Експеримент проведуть протягом декількох наступних тижнів у місті Енн-Арбор (штат Мічиган) серед випадково вибраних клієнтів Domino’s. Піцу будуть доставляти на безпілотних автомобілях, побудованих на базі гібридів Ford Fusion.

Клієнти зможуть відстежувати місцезнаходження автомобіля по GPS за допомогою особливого мобільного додатка. Коли безпілотник прибуде на місце, то покупець отримає повідомлення з інструкцією про те, як забрати піцу зі спеціального відсіку з підігрівом. Щоб забрати замовлення, покупцеві доведеться ввести унікальний код.

Доставки піци на базі гібридів Ford Fusion

Автомобіль будуть пересуватися від піцерії до будинків клієнтів в повністю автоматичному режимі. При цьому за кермом кожної машини буде сидіти інженер Ford, який в разі потреби відразу ж візьме керування на себе. У салоні також будуть присутні кілька дослідників, які фіксують всі необхідні дані.

Раніше повідомлялося, що в найближчі кілька років компанія Ford має намір інвестувати в розробку автомобільних систем автоматичного управління близько 1 млрд доларів. Серійний випуск безпілотників повинен початися в 2021 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook