Автоновини

Як McLaren F1: Компанія SCG представила надлегкий суперкар 004S

Фото: SCG

Італійська компанія Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG), яка заснована американським підприємцем Джеймсом Глікенхаус, представила свою нову модель – надлегкий суперкар 004S. Головною особливістю купе стала незвичайна посадкова формула 1 + 2 – як у знаменитого суперкара McLaren F1.

В основу SCG 004S лягла карбонова архітектура і кузов, завдяки чому маса автомобіля склала 1179 кілограмів. Новинку укомплектували п’ятилітровим бітурбо мотором V8, що розвиває 650 к.с. і 720 Нм крутного моменту.

Двигун здатний працювати в парі з шестиступінчастою механічною коробкою або з автоматичною трансмісією з можливістю зміни ступенів за допомогою підрульових «пелюсток». Динамічні характеристики суперкара поки не називаються.

Першу партію автомобілів під назвою «Founders Edition» обмежать 25 одиницями, які будуть випущені в 2018 і 2019 роках. Після цього компанія SCG планує збирати по 250 примірників 004S щорічно, а також пропонувати гоночні варіанти моделі. Вартість суперкара складе близько 400 тисяч доларів.

У липні SCG отримала офіційний статус автовиробника в США. У планах компанії виробляти від чотирьох до шести автомобілів в наступному році і від восьми до десяти в 2019 році. Машини будуть збиратися в Нью-Йорку, проте в SCG не виключають можливість перенесення збірки.

На даний момент в модельному ряду компанії є тільки один автомобіль. Це спорткар SCG 003, який має дві версії – дорожню 003S Stradale і трековую 003C Competizione. Дорожня модифікація машини оснащується 4,4-літровим бензиновим твін-турбо мотором V8. Потужність мотора становить 750 кінських сил і 800 Нм крутного моменту. Максимальна швидкість спорткара – 350 кілометрів на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook