Автоновини

Творець найшвидшого в світі суперкара відкрив власну автокомпанію

Фото: Gordon Murray Automotive

Знаменитий інженер Гордон Мюррей оголосив про запуск власної компанії Gordon Murray Automotive, яка займеться дрібносерійним випуском унікальних автомобілів.

Знаменитий автомобільний інженер Гордон Мюррей оголосив про запуск власної компанії – Gordon Murray Automotive. Південноафриканський фахівець відомий своєю роботою в Формулі-1, а також завдяки створенню суперкара McLaren F1, який з 1993 по 2005 рік утримував звання найшвидшого серійного автомобіля у світі.

Gordon Murray Automotive буде випускати унікальні автомобілі за спеціальними замовленнями обраних клієнтів. В основу виробництва ляже власна система Мюррея під назвою iStream, в якій використовуються «формульні» технології, надлегкі та особливо міцні композитні матеріали, а також більш високі вимоги в області безпеки.

При цьому організація виробництва за схемою iStream вимагає набагато менше вкладень в порівнянні зі звичайними автомобільними заводами. Самі ж транспортні засоби виділяють приблизно на 40% менше CO2, ніж стандартні автомобілі.

Гордон Мюррей почав свою професійну кар’єру в 1969 році в команді Формули-1 Brabham. У 1981 і 1983 роках його розробки допомогли бразильському пілотові Нельсону Піке стати чемпіоном світу. У 1987 р Мюррей приєднався до McLaren, де також відповідав за конструювання болідів, а згодом очолив розробку суперкарів McLaren F1 і Mercedes SLR McLaren.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook