Автоновини

Перший автомобіль Alfa Romeo виставили на аукціон

Фото: RM Sotheby's

Машина оснащується 6,3-літровим бензиновим двигуном з віддачею 70 кінських сил. Максимальна швидкість італійської машини – 128 км на годину.

Перший серійний автомобіль італійської компанії Alfa Romeo під назвою G1 виставили на продаж, повідомляє Motor1. Взяти участь в торгах можна буде на аукціоні будинку RM Sotheby’s. За оцінкою експертів, ціна на машину складе мінімум 1,5 мільйона доларів. Відзначається, що машина, не дивлячись на свій поважний вік, перебуває на ходу.

Автомобіль був зроблений в 1921 році. Машина оснащується 6,3-літровим бензиновим двигуном з чотирма циліндрами. Потужність агрегату становить 70 кінських сил. За цим показником Alfa Romeo G1 серйозно перевершував свого основного суперника того часу – Ford Model T, який комплектувався 20-потужним двигуном. Максимальна швидкість італійської машини – 128 км на годину.

До 1965 року машина зберігалася в Австралії. Пізніше вона була викуплена колекціонером Alfa Romeo Россом Флевелл-Смітом, який відновив машину в 1970 році. За свою історію Alfa Romeo G1 била учасників багатьох змагань і автомобільних виставок.

На недавньому аукціоні RM Sotheby’s, що відбувся на італійській трасі Фьорано, продали останній, 210-й за рахунком, екземпляр суперкара Ferrari LaFerrari Aperta. Невідомий покупець заплатив за супергібрід 8,3 млн євро. Це стало рекордною сумою, відданою за автомобіль, який був випущений в 21-м столітті.

Суперкар Ferrari LaFerrari і його відкрита версія Aperta комплектуються 963-потужною гібридною установкою, склад якої включив 6,3-літровий двигун V12, електричний агрегат, комплект літій-іонних батарей і семиступінчастий “робот” з двома зчепленнями. Ferrari LaFerrari здатна розганятися до 100 км / год за три секунди, а його максимальна швидкість обмежена 350 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook