Автоновини

Jaguar Land Rover розробив кермо зі штучним інтелектом

Привіт, мене звуть Сейер. Я - кермо майбутнього!

Так, кермо можна зняти з одного автомобіля і переставити на інший. Крім цього, пристрій, за задумом розробників, здатен автономно управляти машиною.

Компанія Jaguar Land Rover розробила перше в світі інтелектуальне кермо. Пристрій має назву Sayer і поки представлен тільки у вигляді прототипу. Як пояснили в прес-службі компанії, пристрій являє собою погляд в майбутнє, коли всі автомобілі можуть бути об’єднані в єдину мережу.

Так, рульове колесо можна зняти з одного автомобіля і переставити на інший. Таким чином Sayer може виконувати функцію ключа для машини. Крім цього, пристрій, за задумом розробників, здатен автономно керувати автомобілем. Як пояснили в прес-службі, Sayer зможе розрахувати коли водієві потрібно прокинутися, до якого часу подати автономний автомобіль і навіть порадити, яку частину шляху слід проїхати самому, щоб отримати від дороги найбільше задоволення.

«Sayer – перший кермо зі штучним інтелектом на базі голосової активації, який здатний виконувати сотні різноманітних завдань. Для водія Sayer стане вступним квитком в спеціальний клуб, який пропонує можливість користуватися автомобілем не тільки як приватною власністю, а й розділяти його з іншими людьми », – додали в компанії.

Мережеві технології дозволять автомобілям майбутнього взаємодіяти між собою, а також з дорожньою інфраструктурою. Jaguar Land Rover планує використовувати більш 100 тестових автомобілів для перевірки новітніх розробок в області автономних технологій протягом наступних чотирьох років.

На даний момент компанія Jaguar Land Rover веде активні випробування своєї безпілотної системи. Таку технологію вперше отримав автомобіль Range Rover Sport, який проходить тести на полігоні компанії HORIBA MIRA в місті Нанітон (Великобританія).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook