Авто на єврономерах

Апеляційний суд Києва призначив мільйонний штраф водієві Mersedes на “єврономерах”

Київський апеляційний суд, розглянув апеляційну скаргу Черкаської митниці Державної фіскальної служби, визнав незаконним ввезення транспортного засобу на польській і литовській реєстрації в Україну і виніс рішення про накладання штрафу на власників транспортних засобів. Відповідне рішення внесені до Єдиного державного реєстру.

Водія автомобіля “Mersedes-Benz E320” зобов’язали сплатити штраф у розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів на суму 1 681 846,65 гривень, а водій автомобіля “Audi A4” з польською реєстрацією зобов’язаний сплатити адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів у розмірі 443 075 гривень.

Рішення колегії суддів обумовлено тим, що громадяни України вчинили протиправні дії, так вони особисто не ввозили автомобіль на українську територію, а згідно з частиною 4 статті 380 Митного кодексу України, тимчасово ввезені транспортні засоби особистого користування можуть використовуватися на митній території України виключно громадянами.

Нагадуємо, що 28 квітня 2017 року, Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради України відхилив законопроект, що передбачає легалізацію тимчасового ввезення нерозмитнених транспортних засобів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook