Автоновини

Ford Focus четвертого покоління: перша інформація

Підготовка нового Фокуса вийшла на фінішну пряму: основний процес розробки вже завершено, зараз йде доведення моделі – і фотошпигуни зловили на дорогах закамуфльовані прототипи. За даними британського видання Autocar, новий Focus представлять на початку 2018 року, але деякі подробиці про машину є вже зараз.

Focus четвертого покоління буде побудований на тій же платформі Global C, що лежить в основі моделей другої і третьої генерації. Автомобіль практично не зміниться в розмірах, але колісна база зросте приблизно на п’ять сантиметрів, що обіцяє збільшений простір для задніх пасажирів. За цим параметром нинішня модель поступається більшості конкурентів і навіть деяким машинам класу B +! При цьому автомобіль стане легше приблизно на 50 кг.

Основним типом кузова в Європі залишиться п’ятидверний хетчбек, хоча будуть також седан і універсал, а до того ж з’явиться «позашляхова» версія Active з пластиковими накладками на кузові і трохи збільшеним дорожнім просвітом за зразком нової Фієсти. Причому не виключено, що такі машини можна буде замовити і з повним приводом: в цьому випадку трансмісію запозичують у соплатформенного кросовера Ford Kuga.

Європейська моторна гамма трохи скоротиться: з неї зникне початковий атмосферник 1.6 потужністю 85 к.с. Базовим стане нинішня турботройка 1.0 EcoBoost, але кількість варіантів форсировки виросте з двох до трьох (100, 125 і 139 к.с.). Як і раніше в програмі  бензинові турбомотори об’ємом 1,5 і 2,0 літра. Єдиним залишеним дизелем може стати мотор 1.5 TDCi (зараз він випускається у версіях потужністю 95, 105 і 120 к.с.), а дволітровий двигун, швидше за все, будуть ставити тільки на «заряджену» версію ST. Крім того, в гамі збережеться повністю електричний Focus.

Втім, для нас ці викладки не дуже важливі: в Україні мотори напевно будуть абсолютно іншими. Наприклад, зараз у наших Фокусів немає ні трьохциліндрових турбомоторов, ні дизелів. Основний двигун – це бензиновий атмосферник 1.6  в трьох варіантах форсування (85, 105 і 125 к.с.), а найпотужніший – турбочетверка 1.5 (150 к.с.), імпортована з Румунії.

На шпигунської фотографії салону можна побачити, що форма передньої панелі стала набагато лаконічніше і нагадує нову Фієсту. Це повинно додати простору в салоні: через масивної панелі нинішній Focus відчувається тісним. Журналісти видання Autocar наводять слова одного з фордовских дизайнерів, який визнав, що з передньою панеллю «третього» Фокуса і Фієсти шостого покоління вони перегнули палицю. Сказати щось конкретне про зовнішність поки складно, але на фотографіях видно, що задні стійки хетчбека позбулися маленьких віконець, а задня оптика вперше в історії Фокуса буде заходити на кришку багажника.

В Європі Ford Focus третього покоління не зміг повторити успіх попередників: в рекордному 2011 році було продано 292 тисячі машин, тоді як попит на модель другого покоління сягав 440 тисяч примірників на рік, а «перший» Focus і зовсім три роки поспіль знаходив понад 500 тисяч покупців.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook