Статті Цікаво

Що таке детейлінг авто?

Що таке детейлінг авто?

Автодетейлінг – це щось більше, ніж просто догляд за автомобілем. Фактично це як реставрація транспортного засобу – додання автомобілю бездоганного вигляду. Детейлінг – комплекс технологічних операцій, в результаті яких ваш автомобіль буде виглядати настільки добре, наскільки це можливо.

Час проведення детейлінгу залежить від віку і стану вашого авто. Іноді всі операції неможливо виконати протягом дня і на роботу йде до трьох діб. Професійні сервісні центри – https://dr-struk.com.ua/ надають максимально якісний сервіс, який буде помітний буквально в кожному куточку вашої машини. Для цього використовується багато професійних матеріалів та інструментів. Як результат – авто виглядає як нове, і навіть краще.

Стадії виконання робіт з детейлінгу

1. Детейлінг проводиться в три основних етапи: повне очищення кузова, полірування з відновленням лакофарбових покриттів і нанесенням захисних матеріалів. На стадії очистки автомобіль ретельно миється. При цьому особлива увага приділяється місцям, де накопичується пил і бруд, таким як торці дверей, або колісні арки. Але як би ретельно не проводилася мийка, на зовнішній поверхні кузова і в салоні залишаються забруднюючі речовини: смоли, частинки металів, гудрон, фарба і таке інше. Щоб підготувати забарвлені поверхні до проведення наступного, другого, етапу детейлінгу, застосовують спеціальне обладнання і засоби для чищення.

2. Друга стадія – полірування з відновленням лакофарбових покриттів. Під час цього етапу видаляються дефекти покриття кузова: розводи фарби, залишки грунтовки, подряпини на поверхні, сліди окислення. Цей процес називають корекцією лакофарбового покриття, або відновлення поліруванням. При цьому задіюються різні техніки полірування (захисна, абразивна, м’яка  і комбінована) з використанням спеціального обладнання і всіляких абразивних матеріалів. Відновлення ЛКП проводиться з максимальним збереженням товщини лакофарбового шару. Під час полірування, як правило, фарби знімається дуже мало.

Відновлювальне полірування – справжнє мистецтво, яке потребує від фахівця не тільки теоретичних знань, але і добре відпрацьованих практичних навичок. Вкрай важливо, щоб майстер був досить досвідчений і розумів, наскільки акуратно і з увагою до найменших деталей потрібно виконувати свою роботу, щоб пошкодження оригінального лакофарбового покриття було мінімальним. В середньому на цю процедуру витрачається близько 40 годин. Може бути більше або менше, залежно від розмірів вашого автомобіля і його стану.

Основна перевага професійної  відновної поліровки при детейлінгу полягає не тільки в збереженні оригінальної фарби, але і в тому факті, що обробка, по завершенні роботи, нерідко виглядає краще, ніж в той момент, коли ваш автомобіль тільки зійшов із заводського конвеєра.

Підвищена увага приділяється не тільки кузовним поверхням, покритим шаром фарби, а й іншим елементам екстер’єру транспортного засобу, таким, як елементи з:

  • нержавіючої сталі;
  • гумові;
  • не зафарбовані пластикові;
  • хромовані деталі;
  • скло.

Все це може бути відновлено і захищено захисними покриттями.

3. Завершальна стадія детейлінга полягає в укладанні захисних матеріалів на підготовлену кузовну поверхню з лакофарбовим покриттям і декоративні деталі екстер’єру автомобіля. Для цих цілей використовуються антидощ, нанозахист, воски та інші види захисних складових.

Автомобільний детейлінг можна проводити з автомобілем будь-якого віку. Професійні студії працюють і з транспортними засобами, які лише як лічені дні назад зійшли з конвеєра, так і з машинами, які експлуатуються вже десятки років.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook