Автопоради Статті

Популярні питання: покупка гуми для авто

Популярні питання: покупка гуми для авто

Автомобільні шини відповідають за контакт машини з дорожнім покриттям і є одним з головних компонентів сучасного автомобіля, тому до їх вибору потрібно підходити особливо уважно. Часто у споживачів, особливо початківців автомобілістів, виникають питання, що стосуються вибору і покупки шин. У цій статті на найпоширеніші питання ми дамо відповіді.

1. Яка гума для авто буде краща – вужче або ширше, вище або нижче.

Вибір типорозміру покришки залежить від декількох факторів, у першу чергу від параметрів колісних дисків. Чи не останню роль у виборі гуми грає і те які диски встановлені на вашій машині – алюмінієві або залізні (як правило алюмінієві диски відрізняються великим радіусом). Також важливо, для якого сезону будуть застосовуватися дані шини – для зими або літа, а ще все залежить від типу і потужності двигуна, встановленого на авто.

Фахівці рекомендують при виборі типорозміру покришки слідувати порадам виробника автомобіля. В іншому випадку, керованість машини може погіршитися, будуть спотворюватися показання спідометра і можливий передчасний знос деталей підвіски. У інтернет-магазині https://shinline.kz/catalog/legkovye_shiny/ ви можете купити покришки різного типорозміру. Якщо є сумніви у виборі, можна звернутися до фахівців, які підкажуть і допоможуть вибрати єдино вірне для вашого автомобіля рішення.

Якщо ви вирішили купити автогуму більшої висоти, або ширини, ніж рекомендовано виробником, подумайте. В цьому випадку шини можуть контактувати з частинами кузова, важелями підвіски, що природно, впливатиме на довговічність і надійність. У свою чергу, при покупці покришок меншої висоти і ширини є ймовірність пошкодження колісних дисків, хід автомобіля буде жорсткіше, збільшиться навантаження на підшипники і інші елементи підвіски.

Варто знати, що до позитивних якостей широких шин належать такі чинники:

  • більша пляма контакту з дорожнім покриттям;
  • кращі властивості при розгоні;
  • гальмування і маневрування на великій швидкості.

До «мінусів» широких покришок відносять:

  • зависоку ціну;
  • збільшення ваги;
  • витрату палива;
  • більшу ймовірність виникнення ефекту аквапланування на слизькій дорозі.

Тому, перш ніж віддати перевагу тій чи іншій покришці, варто добре подумати, порадитися з фахівцями.

2. Якій гумі віддати перевагу для частої їзди – дешевшої або дорожчої?

Нерідко покупець, вивчаючи модельний ряд покришок, задається питанням: «Чому одна модель коштує набагато дорожче іншої, хоча на вигляд вони однакові?».

Так, дійсно, на перший погляд, шини можуть бути схожі одна на одну. Однак не все так просто. Для створення більш дорогих моделей, шинні виробники застосовують найсучасніші технології та матеріали. У шинах преміальної лінійки використовуються інноваційні склади гумових сумішей, які забезпечують шинам відмінні характеристики, а саме:

  • Скорочену вагу покришки, витрату палива, гальмівний шлях, рівень шуму;
  • Збільшення зносостійкості і терміну служби шин;
  • Значно поліпшену керованість, тягові і гальмівні характеристики.

Саме за ці якості і характеристики платить споживач, коли купує дорогі моделі шин. До того ж, такі покришки відрізняються прекрасною зносостійкістю, а значить і довговічністю.

3. Симетричний, або несиметричний малюнок протектора? Що вибрати?

Фахівці стверджують, що шини з несиметричним малюнком протектора дають кращі характеристики, ніж симетричні моделі. Вдається домогтися кращого викиду води, снігу з плями контакту, без втрати тягово-зчіпних характеристик на сухій дорозі.

Їх головною особливістю є протектор поздовж розділений на дві зони, де зовнішня відповідає за ефективне подолання слизьких і мокрих ділянок дороги, а внутрішня за поведінку шини на сухих трасах.

При цьому покришки з симетричним малюнком відрізняються ефективною поведінкою на дорогах зі складним покриттям і володіють оптимальним співвідношення «ціна-якість», що для багатьох автомобілістів є дуже важливим.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook