Статті Цікаво

Перевезення лежачих хворих: що це за послуга

Перевезення лежачих хворих: що це за послуга

Перевезення літніх, лежачих хворих родичів, на жаль, стає для їх сімей нелегким випробуванням. Через тривалу хворобу, післяопераційний період, інвалідність і ще безлічі причин відвідування різних установ для таких людей стає практично неможливим.

Про перевезення лежачих хворих на будь-які відстані деякі взагалі бояться і думати. Тим часом, ситуації, коли такій людині потрібне термінове транспортування, виникають досить часто. І затягування часу може привести до погіршення стану дорогого і близького вам родича.  Але існують приватні послуги такого транспортування – https://dom-zabot.com.ua/perevozka-bolnykh. В Україні вони вже досить популярні і затребувані, але при виборі даного перевезення важливо звертати увагу на ряд чинників.

Транспортування хворих або, кажучи офіційною мовою, медична евакуація, народилася одночасно зі швидкою допомогою – після страшної пожежі у Віденській опері, коли більше доби постраждалі залишалися на вулиці поруч зі згорілою будівлею, не в силах дістатися до лікарні самостійно.

Свою лепту у формування основних принципів перевезення лежачих хворих внесла і Перша світова, коли транспортування поранених перестала вважатися проблемою суто військовою і перетворилася на медичну. На щастя, з необхідністю медичної евакуації після надзвичайних ситуацій доводиться стикатися не так часто, але ось необхідність перевезення лежачих, літніх людей виникає регулярно. Якщо стан пацієнта такий, що процес здійснює швидка медична допомога, то медична евакуація складається з двох етапів:

  • оцінка загального стану хворого і надання необхідної медичної допомоги на дому;
  • транспортування і продовження лікування в стаціонарі потрібного профілю.

Але якщо лежачого хворого необхідно повернути зі стаціонару додому – у родичів виникає проблема – швидка такими перевезеннями не займається.

Служби транспортування лежачих хворих

Отже, швидка може доставити пацієнта в стаціонар безкоштовно, якщо стан його здоров’я вимагає термінової кваліфікованої медичної допомоги. Але після того як термін госпіталізації закінчиться, держава, що називається, вмиває руки, і транспортування лежачих хворих з лікарні додому стає турботою родичів. Теоретично адміністрація лікарні може піти назустріч і виділити транспорт для перевезення, але коли зобов’язати це зробити неможливо, на допомогу можуть прийти приватні служби перевезення.

Приватні служби доступні завжди і в цілому перевезення проходить в куди більш комфортних умовах, ніж може надати лікарняний транспорт. Хворий перевозиться під наглядом кваліфікованого персоналу. Але є і зворотна сторона – в силу того, що транспортування лежачих хворих вимагає дорогого устаткування і навчених фахівців, вона не може бути дешевою. Але багато транспортних компаній мають соціальні тарифи для пільгових категорій громадян – але, це потрібно уточнювати в кожному індивідуальному випадку.

Важливо пам’ятати, що якісне і безпечне перевезення хворих в присутності досвідчених лікарів гарантовано краще будь-яких інших видів транспортування. Ця послуга універсальна і може стати в нагоді в самих різних обставинах, також вона здійснюється на будь-які відстані в будь-який час.

 

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook