Статті Цікаво

П’ять цікавих українських авто, які так і не вийшли в серійне виробництво

Кілька концептуальних авто створили в Україні за час її незалежності. Однак в серійне виробництво жоден з них не вийшов – розробки так і залишилися експериментальними. Представляємо цю концептуальну п’ятірку, якої на жаль не вдалося прославити вітчизняний автопром.

ЗАЗ «СНАГА»

Досвідчена вантажівка з односхилою задньою ошиновкою і вантажопідйомністю в 1 тонну. ЗАЗ-2301 «Снага» був випущений в 1995 році. Машину оснастили двигуном робочим об’ємом 1,7 літра. На базі «снаги» планувалося створення уніфікованого сімейства комерційних автомобілів, але в серію вони так і не були запущені.

ЛУАЗ-1901 «ГЕОЛОГ»

ЛуАЗ-1901 «Геолог» – досвідчений повнопривідний тривісний плаваючий автомобіль Луцького автомобільного заводу. ЛуАЗ-1901 був створений на базі вузлів і агрегатів радянського прототипу і запропонований для збройних сил України, але залишився незатребуваним і в 1998 році був представлений в якості автомашини підвищеної прохідності. ЛуАЗ-1901 було випущено близько 8 штук, до 2012 року у власності у приватної особи залишалася одна автомашина.

ЛУАЗ-1301

Конструкція ЛуАЗ-1301 була представлена ??в 2002 році. На прес-конференції в Луцьку, під час урочистостей з нагоди випуску 10000-го ВАЗу луцької збірки, в квітні 2002 року Генеральний Директор ЛуАЗу Володимир Гунчак повідомив, що прийнято остаточне рішення про серійне виробництво ЛуАЗ-1301. На травень того ж року був запланований не тільки показ базової трьохдверної моделі, але і п’ятидверної версії з подовженою базою. Прототип представили в автосалоні SIA. Нова машина «Луцького автомобільного заводу» принципово відрізнялася від попередніх моделей. Дизайн створили фахівці заводу, але уніфікували екстер’єр з машинами ЗАЗ. Запуск в серію перенесли на 2005 рік через брак фінансів, але на той час модель була вже застарілою.

ВЕПР

ВЕПР був розроблений італійсько-українським підприємством «Iveco-Мотор-Січ» (Запоріжжя) разом з автотранспортним підприємством «АТП-15356» в Кременчуці. У травні 2006 року відбулася презентація машини. Машину планували постачати армійцям, силовикам і рятувальникам.

SYNCHRONOUS

Перший український електромобіль Synchronous був офіційно презентований в Монако на 11-й щорічній конференції з екологічного транспорту і поновлюваних джерел енергії EVER 2016. Автором розробки виступила компанія Electric Marathon International, яка є організатором відомого щорічного ралі на електромобілях – Електромобільного Марафону. Що стосується технічних характеристик електрокара, то виробник розкрив не надто багато деталей, оскільки модель перебуває в стадії концепту. Відомо, що Synchronous, крім водія, здатний комфортно розмістити шість пасажирів. Габарити автомобіля складають 2,1х2,2х4,5 м. Наразі невідомо, чи піде автомобіль в серійне виробництво, поки що він так і залишається на рівні концепту.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook