Автоновини Автопоради Статті

Перекупники почали підсовувати українцям автохлам, з яким небезпечно мати справу

В Україну почали завозити автомобілі, потерпілі після урагану Харві і потопу в Штатах. Машини-потопельники зараз скуповують, в основному, перекупники, які реставрують їх і виставляють на продаж нічого непідозрюючим клієнтам.

«Попит на такі авто є у перекупок. В основному вони завозять їх до нас на запчастини без розмитнення. В Америці ж вони продаються на аукціонах. Ціна в середньому на такі авто нижче на 30%, тому українцям вони цікаві. Але ми все ж відмовляємо наших клієнтів зв’язуватися з ними. У підсумку можна витратити більше, ніж вартість самої машини », – розповідає власник компанії Avto Usa Dnepr Костянтин Кравець.

За оцінками американських аналітиків, від потопів постраждали приблизно півмільйона автомобілів. Звичайно, частина з них відновленню не підлягає, але іншим проводять косметичний ремонт і виставляють на продаж.

За різними оцінками, в тиждень на американських аукціонах продається близько 160 тис. автомобілів. Приблизно 10% з них будуть «утопія». Розпродадуть їх приблизно за 2-3 тижні.

І хоч американські аукціони досить чесно надають інформацію про пошкодження автомобіля, в тому числі і від великої води, варто враховувати, що опису можна довіряти в разі, якщо автомобіль продає страхова компанія. А не компанії, які просто перепродують автомобілі.

«З огляду на метеоподії що відбуваються останнім часом в США, вже з’являється на аукціонах велика кількість автомобілів після повеней. Найчастіше ці автомобілі продаються цілими лініями аукціонів, на яких виставляються саме «потопельники», – зауважив у розмові керівник компанії з купівлі і доставці автомобілів з США Auto America Олександр Король.




Ризик отримати в користування такий автомобіль збільшується ще й тому, що українці в цілях економії все частіше нехтують порадами фахівців: не намагатися самому «пригнати» авто зі штатів, а звертатися за допомогою до компаній-посередників.

«Українці все частіше« ходять »на такі аукціони самостійно. А потім борються з десятками небажаних проблем і поломок. Американські перекупники (найчастіше, вихідці з СНД) наводять «потопельникам» марафет, виставляють їх на аукціони, де і продають клієнтам, які ведуться на низьку ціну. Наприклад, якщо нормальний автомобіль на аукціоні коштує, скажімо, $ 70 тис., то потопельників можуть продавати і за $ 10 тис. », – помітив нам керівник компанії Ukrautoimport Павло Денисов.

Щоб перевірити, чи був «залитий» автомобіль, в першу чергу необхідно пробити його по базі Carfax. Якщо інформації недостатньо, провести додаткову інспекцію автомобіля – вартість даної послуги варіюється від $ 150 до 300. Також більш уважно відноситися до підбору автомобіля з тих регіонів, де проходили урагани, перевіряти тип документів, з якими продаються авто.

Варто розуміти, що не завжди виходить на перший погляд відрізнити проблемний автомобіль від нормального. Пошкодження, завдані потопом, розпізнати часом можна тільки через місяці, а то й через роки експлуатації.

Щоб усунути пошкодження водою, перекупники замінюють в автомобілі електрику, проводять заміну технічних рідин, салон висушують, а від запаху сирості рятують освіжувачі повітря.

Але повністю відновити такий автомобіль практично нереально. Для цього треба було б його розібрати до останнього болта, просушити, почистити від піску і солі, заново змастити всі деталі, а потім знову зібрати. Чи варто говорити, що задоволення це не з дешевих.

Щоб не напоротися на «потопельника» вам слід звернути увагу на наступні моменти:

  • Бортовий комп’ютер, акумулятор, центральний замок, поворотники, електро-регулювання сидінь можуть повністю або частково не працювати.
  • «Збоять» датчики приладової панелі.
  • Пошкоджено клімат-контроль.
  • Від води шкіряна оббивка сидінь твердне, а на металевих деталях може бути іржа.
  • Досліджуйте автомобіль на предмет плям на деталях салону, перевірте наявність вологи під гумовими ущільнювачами стекол і під обшивкою підлоги.
  • «Потопельника» можуть видати також плями і конденсат в фарах, а відбивачі фар можуть бути покриті нальотом.
  • Автомобіль погано працює на холостому ходу або під час їзди.

«Поки підготують документи на експорт, проведуть аукціон, доставлять автомобіль, вся електроніка і обшивка салону прийдуть в непридатність. А якщо затоплення пройшло солоною водою, то і весь кузов (особливо алюмінієві частини) будуть схильні до корозії і частково зруйновані. Виходячи з цього, може бути тільки один висновок – з такими автомобілями не потрібно мати справи », – застерігає Олександр Король.

 

ДЖЕРЕЛО:  ubr.ua
Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook