X

Колишній співробітник Tesla зажадав 1 млн доларів за наклеп про шпигунство

Фото: Tesla

Колишній технолог Tesla Motors Мартін Тріпп, якого автовиробник звинуватив у крадіжці даних і саботажі, подав до суду зустрічний позов. Екс-співробітник компанії вимагає відшкодування збитку розміром один мільйон доларів за «завдані моральні страждання». Про це повідомляє The Verge.

У червні глава «Тесли» Ілон Маск заявив про розкриття масштабної «саботажу», яким займався один із співробітників компанії. За даними Маска, працівник незаконно збирав і поширював конфіденційну комерційну інформацію.

Пізніше керівництво компанії подало в суд на Тріппа. За даними сторони обвинувачення, технолог зміг написати спеціальну комп’ютерну програму, яка могла зламати операційну систему Tesla, і викрасти дані. У самій компанії вважають, що за допомогою цього коду третім особам були передані десятки конфіденційних фотографій і відео з технічною інформацією.

Тепер Тріпп подав зустрічний позов, в якому він звинувачує компанію в наклепі. В акті йдеться, що за останні кілька тижнів Ілон Маск і інші представники «Тесли» зробили ряд заяв в пресі і соціальних мережах, які є невірними. Дії керівництва компанії викликали моральні страждання і побоювання за особисту безпеку.

Крім того, Тріпп скаржиться на сполох, нудоту і безсоння, якими він мучиться протягом останнього місяця. Екс-технолог вимагає від «Тесли» відшкодування моральної шкоди на суму в один мільйон доларів, а також призначення штрафу для компанії, розмір якого не називається.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post