Автоновини

Ілон Маск звинуватив співробітника Tesla в саботажі

Глава Tesla Ілон Маск заявив про розкриття масштабного «саботажу», яким займався один із співробітників компанії. Топ-менеджер пояснив, що цей працівник незаконно збирав і поширював конфіденційну комерційну інформацію. Відповідний лист Ілон Маск розіслав всім своїм підлеглим. Його копія виявилася в розпорядженні CNBC.

Топ-менеджер заявив, що для отримання необхідної інформації зловмисник зміг зламати систему управління виробництвом компанії. В результаті Tesla зазнала відчутної шкоди. Ім’я співробітника, якого звинувачують у саботажі, поки невідомо. При цьому, не виключається, що у цього працівника могли бути спільники.

«Оцінити масштаб його дій поки складно, проте те, в чому він вже зізнався, звучить досить погано», – йдеться в листі Маска.

У квітні акції американської компанії Tesla впали на 5,1% в ході торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі. За даними аналітиків, до цього призвів цілий ряд негативних подій, що сталися з автовиробником за недавні часи.

Компанія Tesla, орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 продає Tesla Roadster. У 2012 компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія.

У лютому нинішнього року Tesla Motors прийняла рішення змінити назву на Tesla Inc. На такий крок американська компанія пішла, що б нагадати про свої плани вийти за рамки продажів тільки електричних автомобілів і створити справжню «енергетичну імперію».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook