X

Новий Porsche Macan перетворять на електрокар

Фото: Porsche

Наглядова рада компанії Porsche AG ухвалила рішення про те, що наступне покоління кросовера Macan буде тільки електричним. Як повідомляє прес-служба німецького бренду, виробництво автомобіля налагодять на заводі в Лейпцігу. Очікується, що перші моделі повинні зійти з конвеєра на початку наступного десятиліття.

Автомобіль побудують на платформі PPE (Premium Platform Electric), розробленої у співпраці з Audi AG. У компанії розповіли, що новинку оснастять 800-вольтовою технікою. Всі інші характеристики майбутнього автомобіля поки тримаються в секреті.

«Електромобільність і Porsche ідеально поєднуються один з одним. Не тільки через ефективності, а й перш за все через спортивні якості. До 2022 року ми інвестуйтємо в електромобілі більше 6 мільярдів євро, і до 2025 року вже кожен другий новий автомобіль Porsche буде мати електричний привід», – розповів голова правління компанії Porsche AG Олівер Блум.

При цьому, топ-менеджер додав, що в найближчі десять років компанія зробить ставку на комбіновану пропозицію різних типів приводів – оптимізованих бензинових двигунів, плагін-гібридних моделей і електроприводних спорткарів.

Першим серійний електрокар Porsche стане спорткар Taycan. Ця машина встане на конвеєр в кінці 2019 року. Його оснастять двома електричними моторами (на передній і задній осі), схожими з тими, що використовуються на гібридному спортпрототипі Porsche 919 Hybrid. Двигуни, сумарна віддача яких складе 600 к. с., працюватимуть разом з бортовою 800-вольтовою системою.

Електрокар зможе прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,5 секунди, а його запас ходу без підзарядки складе близько 500 км. При використанні спеціальної системи швидкої підзарядки 15 хвилин виявиться досить, щоб Taycan зміг проїхати до 400 км.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post