X

Автомобілі Volkswagen навчаться проектувати зображення на дорогу

Компанія Volkswagen представила нову технологію, завдяки якій головні фари і задні ліхтарі автомобілів зможуть проектувати різні зображення на дорогу. Розробники відзначають, що подібне нововведення дозволить спілкуватися з іншими учасниками руху.

Система, заснована на матричній вітлодіодній технології, і складається з 30 тисяч окремих елементів. Вони здатні «малювати» на асфальті різні зображення, які, наприклад, підказують водієві про габарити автомобіля, показують напрямок повороту і позначають перешкоди. Що стосується задніх ліхтарів, то вони зможуть проектувати на дорогу червоні лінії, які будуть попереджати інших автомобілістів про те, що машина виїжджає з парковки.

Раніше подібну технологію представила компанія Mercedes-Maybach – оптика була продемонстрована на Женевському автосалоні. У кожній з цифрових фар встановлено більше одного мільйона мікродзеркал. Технологія також включає в себе чіпи і спеціальні датчики, які можуть ідентифікувати інших учасників дорожнього руху.

Завдяки отриманій інформації система налаштовує промені фар таким чином, щоб не засліпити водіїв інших транспортних засобів, а також пішоходів і велосипедистів на вулицях. При цьому, технологія враховує кут повороту рульового колеса і відстань до попереднього автомобіля, що їде.

Крім цього, нова оптика здатна проектувати на дорогу різні символи. Наприклад, продублювати дорожній знак, показати поворот або посвітити пішохідний перехід.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post