Автоновини

Автомобілі Volkswagen навчаться проектувати зображення на дорогу

Компанія Volkswagen представила нову технологію, завдяки якій головні фари і задні ліхтарі автомобілів зможуть проектувати різні зображення на дорогу. Розробники відзначають, що подібне нововведення дозволить спілкуватися з іншими учасниками руху.

Система, заснована на матричній вітлодіодній технології, і складається з 30 тисяч окремих елементів. Вони здатні «малювати» на асфальті різні зображення, які, наприклад, підказують водієві про габарити автомобіля, показують напрямок повороту і позначають перешкоди. Що стосується задніх ліхтарів, то вони зможуть проектувати на дорогу червоні лінії, які будуть попереджати інших автомобілістів про те, що машина виїжджає з парковки.

Раніше подібну технологію представила компанія Mercedes-Maybach – оптика була продемонстрована на Женевському автосалоні. У кожній з цифрових фар встановлено більше одного мільйона мікродзеркал. Технологія також включає в себе чіпи і спеціальні датчики, які можуть ідентифікувати інших учасників дорожнього руху.

Завдяки отриманій інформації система налаштовує промені фар таким чином, щоб не засліпити водіїв інших транспортних засобів, а також пішоходів і велосипедистів на вулицях. При цьому, технологія враховує кут повороту рульового колеса і відстань до попереднього автомобіля, що їде.

Крім цього, нова оптика здатна проектувати на дорогу різні символи. Наприклад, продублювати дорожній знак, показати поворот або посвітити пішохідний перехід.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook