Автоновини Женева-2018

Автомобілі Mercedes навчили проектувати зображення на дорогу

Фото: Mercedes-Maybach

Компанія Mercedes-Maybach представила фари нового покоління з технологією Digital Light. Оптика була продемонстрована на автосалоні в Женеві і в майбутньому буде встановлюватися на серійні моделі. Першим таку оптику повинен отримати оновлений седан S-Class у версії Maybach, який також дебютує на мотор-шоу в столиці Швейцарії. Продажі цього автомобіля почнуться влітку нинішнього року.

У кожній з цифрових фар встановлено більше одного мільйона мікродзеркал. Технологія також включає в себе чіпи і спеціальні датчики, які можуть ідентифікувати інших учасників дорожнього руху. Завдяки отриманій інформації система налаштовує промені фар таким чином, щоб не засліпити водіїв інших транспортних засобів, а також пішоходів і велосипедистів на вулицях. При цьому, технологія враховує кут повороту рульового колеса і відстань до автомобіля попереду, що їде.

Крім цього, нова оптика здатна проектувати на дорогу різні символи. Наприклад, продублювати дорожній знак, показати поворот або підсвітити пішохідний перехід.

«Фари Digital Light не тільки створюють ідеальні умови освітлення в будь-якій ситуації на дорозі, але також доповнюють набір систем допомоги водінню», – заявив член правління Daimler AG Ола Келленюс.

Оновлений седан S-Class, який перший отримає нові фари, буде виконаний в стилі концепту Mercedes-Maybach Vision 6, який був представлений в серпні минулого року на конкурсі елегантності в Пеббл-Біч. Також машину оснастять 20-дюймовими колісними дисками і зміненими бамперами. Клієнтам запропонують кілька нових кольорів забарвлення кузова.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook