X

Uber звинуватили в помилці автопілота при смертельному наїзді на людину

Фото: Volvo

Автопілот компанії Uber, яким був оснащений кросовер Volvo, збив велосипедистку. Він міг прийняти помилкове рішення під час смертельного інциденту в США. Про це з посиланням на два близьких до розслідування джерела повідомляє видання The Information.

На старті розслідування місцева влада заявила, що «було дуже складно уникнути цього зіткнення, як в ручному, так і в автоматичному режимі їзди, тому що жінка раптово з’явилася з темряви прямо на проїжджій частині».

Тепер джерела The Information стверджують, що система Uber виявила жінку на дорозі, але програмний алгоритм розпізнав її в якості «помилкового об’єкта», який можна було проігнорувати і рухатися далі.

Це означає, що сенсори автомобіля зафіксували велосипедистку посередині шосе, однак сприйняли як пішохода, що йде по тротуару, або незначного стороннього об’єкта. На основі цих даних система прийняла помилкове рішення продовжити рух в тому ж режимі.

Нагадаємо, в середині березня в місті Темпе (штат Арізона) поряд з пішохідним переходом автономний автомобіль компанії Uber на смерть збив жінку велосипедиста. У момент аварії машина рухалася в автономному режимі, а оператор що знаходився на водійському місці не встиг взяти керування на себе. Це перший зафіксований випадок загибелі людини в результаті наїзду транспортного засобу з автоматичним управлінням.

Приблизно через два тижні після ДТП, компанія змогла досягти мирової угоди з родичами загиблої 49-річної Елейн Херцбер і тим самим уникнути судового переслідування з їх боку. Після цього до розслідування підключилися американські федеральні органи.

Інцидент привів до зупинок випробувань автомобілів з системами автоматичного управління на громадських дорогах по всьому світу. Так, крім Uber, тести своїх безпілотників призупинили компанії NVIDIA і Toyota.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post