X

Nissan залишить Європу без дизельних автомобілів

Компанія Nissan планує припинити європейські продажі автомобілів, оснащених дизельними силовими установками. Про це повідомляє видання Automotive News.

Таке рішення обумовлене падінням попиту в Європі на машини з двигунами «на важкому паливі». Покупці відмовляються від них у зв’язку з острахом введення високих податків, а також майбутніх заборон на експлуатацію дизелів в великих містах, що частково викликано так званим «дізельгейтом» концерну Volkswagen.

Джерела в Nissan підкреслили, що сконцентруються на випуску автомобілів з бензин-електричними і повністю електричними силовими установками.

У березні компанія Toyota заявила, що до кінця 2018 року практично повністю припинить реалізацію легкових дизельних автомобілів в Європі, на частку яких на даний момент доводиться не більше 10% від усіх продажів компанії. З 2019 японці залишать на європейському ринку тільки дизельні модифікації позашляховика Land Cruiser, пікапа Hilux, а також легкого комерційного автомобіля Proace. Передбачається, що в подальшому слідом за «Ніссаном» і «Тойотою» підуть і інші японські компанії.

Згідно з даними JATO Dynamics, в 2017 році продажі дизельних автомобілів впали на 7,9% – до 6,77 млн ??одиниць. Таким чином, їх частка на ринку склала 43,8% проти 54,9 в рекордному 2011 році.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post