X

Безпілотник Waymo потрапив в аварію

Фото: Waymo

Мінівен Chrysler Pacifica з системою безпілотного керування потрапив в аварію в місті Чандлері, штат Арізона. Як повідомляє The Car Connection, машина належить компанії Waymo (проект Google).

За даними місцевих правоохоронних органів, безпілотник зіткнувся з автомобілем Honda. В результаті інциденту постраждала одна людина, яка знаходилася в Chrysler Pacifica. Вона отримала несерйозні травми і на даний момент її життю нічого не загрожує.

У момент ДТП мінівен Chrysler Pacifica рухався в автономному режимі. За попередніми даними, винуватцем аварії став водій Honda.

«Під час тестів нашого безпілотного автомобіля в Чандлері, інша машина виїхала на зустрічну смугу і зіткнулася з мінівеном», – розповіли в свою чергу в компанії Waymo.

У березні нинішнього року безпілотний автомобіль компанії Uber на смерть збив жінку-велосипедиста в штаті Арізона. Трагедія сталася в місті Темпе поруч з пішохідним переходом. У момент аварії машина рухалася в автономному режимі. Це перший зафіксований випадок загибелі людини в результаті наїзду безпілотного транспортного засобу.

У момент інциденту в салоні автомобіля знаходився водій. Однак взяти управління на себе він вже не встиг. За попередніми даними, вини безпілотника в аварії немає. Автомобіль Volvo рухався в автономному режимі зі швидкістю 61 км / год. Жінка несподівано вискочила на дорогу, в результаті система просто не встигла зреагувати на небезпеку, що виникла.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post