X

Волонтери оцінили мобільний мінометний комплекс UKR – ММС

Мобільний мінометний комплекс UKR – MMC на базі бронемашини «Барс 8ММК» – є розробкою корпорації “Богдан”, яка створена в кооперації з ДП «Укроборонсервіс» і іспанською компанією EverisAeroespacial y DefensaS.l. Вона увійшла в рейтинг основних досягнень українського оборонно-промислового комплексу за 2017 рік міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm, пише Autocentre.

UKR – MMC призначений для ведення ефективної контр-батарейної боротьби і високоточної вогневої підтримки мотопіхотних підрозділів рівня рота-батальйон в умовах сучасної маневреної війни.

Час приведення комплексу з похідного положення в бойове – до 35 секунд. Для того, щоб залишити позицію після крайнього пострілу потрібно не більше 25 секунд.

Комплекс оснащений 120-мм мінометом 2Б11, дальність стрільби з якого при використанні штатних боєприпасів досягає 7,2 км. Боєкомплект комплексу представляє 60 хв. Він може забезпечити скорострільність до 12 пострілів на хвилину.

Екіпаж бойової машини складається з трьох чоловік. Комплекс оснащений автоматизованою цифровою системою управління вогнем, яка має можливість інтеграції в цифрову систему обміну інформацією на поле бою для отримання точних координат противника в режимі реального часу.

Бронемашина обладнується американським дизельним двигуном Cummins об’ємом 6,7 л, що дозволяє розвивати швидкість до 120 км / год. Повна маса – до 12 т. Бронезахист мінометного комплексу відповідає другому рівню по STANAG 4569.

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post