X

Збройні Сили України демонстративно вивели на стрільби гігантські САУ “Піон”

До виводу на стрільби батареї із чотирьох гармат калібру 203 мм наші військові по суті почали готуватись ще у квітні цього року.

Прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України на своїй сторінці у Facebook виклала повідомлення, котре свідчить: наше військо вперше у цьому році вивело на стрільби самохідні артилерійські установки 2С7 “Піон” калібром 203 міліметрів.

Як свідчить фото, котре виклала прес-служба Генерального штабу ЗСУ, на стрільби вивели мінімум чотири самохідні артустановки 2С7 “Піон”.

Як можемо пересвідчитись, деталей у тексті цього допису – вкрай мало, лише можемо визначити, що розрахунки САУ 2С7 “Піон” готуються до участі у (ймовірно) престижних міжнародних навчаннях.

Відомо, наприклад, що із 17 по 30 липня 2021 року Україна прийматиме багатонаціональне навчання “Три Мечі-2021”, котрі відбуватимуться за прямої участі Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Констянтина Острозького.

Варто окремо нагадати, що Defense Express розповідало, як відбувається технічне обслуговування цих гармат найбільшого калібру в українському війську.

Зокрема, що протягом 5 квітня – 30 квітня в Збройних Силах України відбувався перехід на режим літньої експлуатації озброєння та військової техніки.




Такий перехід виконувала зокрема 43 окрема артилерійська бригада імені гетьмана Тараса Трясила, котра власне і озброєна самохідними артилерійськими гарматами 2С7 “Піон” та має близько 12 типів техніки, необхідних для обслуговування таки САУ.

Мова зокрема про тягачі МАЗ-537 з причепом ЧМЗАП-9990 та трали КрАЗ-6446 із напівпричепами ВАРЗ-6009.

При цьому на одну чистку канала такої гармати потрібно витратити 40 літрів гасу, 40 літрів розчину хромпіку та вуглекислого амонію, та 2,5 кг спеціального мастила ГОЇ-54П

Цікава деталь: під час процедур технічного обслуговування ствол цієї гармати під час обслуговування потрібно чистити банником завдовжки в 13 метрів, і до цього процесу доводиться залучати увесь розрахунок САУ в сім артилеристів.

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post