X

ЗСУ провели нові інноваційні випробування

Українську систему LASERTAG уперше випробували під час танкових двобоїв Збройних сил України. Про це повідомляє АрміяInform.

На Рівненщині танкові екіпажі ЗСУ змагались у фінальній номінації – «Злагодженість дій підрозділу із використанням системи LASERTAG».

Цьогоріч ця конкурсна вправа з даними технічними приладами на танках виконується вперше.

Танкові взводи, обладнані датчиками та лазерами, що фіксують попадання, вели умовні бої один з одним.

Тренувальна система LASERTAG – це імітатори стрільби та мішені для відпрацювання ураження різних цілей з танка.

Фото: Система LASERTAG. Серпень 2020
Фото: Відстеження танків. Серпень 2020

За допомогою LASERTAG танкісти-навідники можуть підвищувати свою кваліфікацію, навчатися знаходити та уражати статичні або рухомі цілі на різній дистанції, здобувати навички взаємодії зі штатними приладами наведення та ураження, відпрацьовувати ведення вогню з гармати та кулемета танка.




«Для умовного ведення вогню з гармати та кулемета використовується імітатор стрільби зі спареним лазерним випромінювачем, що закріплюється на стволі. Відстань та область ураження гармати й кулемета різна, що робить умовне ведення вогню максимально реалістичним», – розповів керівник департаменту військового виробництва компанії SKIF Едуард Дебелий.

Система LASERTAG вперше використовується у масовій кількості. Нині – на танках. Систему можливо встановити й на іншу бронетехніку.

«Дуже сподобалась запроваджена у нинішньому конкурсі система LASERTAG. Вперше стикаюсь з чимось подібним. Це щось схоже на тренажер, робота на якому наближена до реального бою», – зазначив командир взводу 17-ї танкової Криворізької бригади лейтенант Максим Захарченко.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post