X

Новий бронеавтомобіль з новітньою ПТРК «Амулет» помічені у ЗСУ

Спеціальний броньований автомобіль “Новатор” виробництва компанії “Українська бронетехніка” та бойова колісна машина на шасі БРДМ-2 з новим протитанковим ракетним комплексом “Амулет” від ДККБ “Луч” помічені на Донбасі.

Про це повідомляє Automotive з посиланням на “Український мілітарний портал“.

Варто відзначити, що обидві машини ще не проходили державні випробування. Ймовірно новинки проходять дослідну експлуатацію у війську.




Нагадаємо, у листопаді 2019-го року до ЗСУ було передано партію з декількох десятків спеціальних броньованих автомобілів “Новатор” розробки та виробництва приватної компанії КВП “Українська бронетехніка”.

Дещо пізніше Державне підприємство “Державне київське конструкторське бюро “Луч”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, представило бойову колісну машину на шасі БРДМ-2 з протитанковим ракетним комплексом “Амулет”.

Протитанковий ракетний комплекс “Амулет” використовує керовані ракети калібру 130 мм типу РК-2С (тандемно-кумулятивні) та РК-2ОФ (уламково-фугасні). Саме такими ракетами оснащується відомий переносний вітчизняний комплекс “Стугна-П” (“Скіф”).

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post