X

Україна повертає на озброєння найпотужнішу українську гармату

Збройні сили України активно відновлюють, випробовують та повертають на озброєння легендарні радянські самохідні артилерійські установки 2С7 «Піон».

Зокрема, над відновленням однієї з найпотужніших артилерійських систем світу працюють на ремонтному артилерійському підприємстві Міністерства оборони України. Військові кажуть, що це дуже потужна зброя: снаряд вагою 100 кілограмів може подолати відстань майже в 50 кілометрів.




203-міліметрова гармата «Піон» може за дві хвилини здійснити три постріли. «В свій час вона розроблялася і передбачалась для стрільби ядерними боєприпасами», – каже військовий.

За словами співробітників заводу, «Піони» не експлуатувалися дуже довго. «Однак так склалася ситуація в країні, що ми змушені зняти зі зберігання і привести ці машини у бойовий стан і приступити до захисту своїх рубежів», – зазначають військові.

Тактичні навчання екіпажів самохідних установок “Піон”. Січень 2019 року.

Довідка: 2С7 «Піон» – це радянська самохідна гаубиця, призначена для знищення особливо важливих об’єктів і засобів ядерного нападу в тактичній глибині на відстані до 47 км. Військові експерти кажуть, що в перший і останній раз ці установки використовувалися у російсько-грузинській війні ( «війна 888»). У 1996 році Україна відмовилась від використання “Піонів” і передала їх на зберігання за умовами здачі ядерної зброї.

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post