X

Перший електрокар Porsche отримав базову версію

Фото: Autocar

Компанія Porsche привезла на автосалон до Лос-Анджелесу базову версію свого першого товарного електрокара – Taycan.

Автомобіль отримав приставку 4S і відрізняється від інших модифікацій моделі 19-дюймовими колісними дисками, червоними гальмівними супортами і новою геометрією нижньої частини переднього бампера. Також машина отримала дифузор чорного кольору і світлодіодні фари з системою динамічного освітлення. Коефіцієнт лобового опору – 0,22.

Нова версія Taycan пропонується з двома варіантами електричних силових установок потужністю 530 (в режимі Overboost) і 571 кінська сила (з батареєю Plus). Розгін до «сотні» у обох випадках займає у електрокара 4 секунди. Максимальна швидкість – 250 км на годину.

Запас ходу у базового електрокара становить 407 кілометрів. У свою чергу, модифікація з батареєю Plus може проїхати без підзарядки 463 кілометри. Імпульсний інвертор на передній осі в Taycan 4S працює з струмами до 300 ампер, а на задній осі – до 600 ампер.

Випуск моделі налагодили на новому підприємстві в Цуффенхаузені, яке в компанії називають «заводом майбутнього». У нових виробничих приміщеннях використовується електроенергія з відновлюваних джерел, а для внутрішніх перевезень застосовується виключно електрична техніка.

Перші автомобілі доберуться до дилерів восени наступного року, ціни будуть оголошені пізніше.

До цього Porsche Taycan був представлений в двох топових модифікаціях – Turbo і Turbo S. Агрегати останньої при активації функції швидкого старту Launch Control в режимі Overboost видають 761 кінську силу (560 кіловат). Такий автомобіль здатний набирати першу “сотню” за 2,8 секунди. Наприклад, стільки ж потрібно для прискорення до 100 км / год рекордсмену «Нюрбургринга» Lamborghini Aventador SVJ. Сумарна потужність двигунів версії Turbo складає 680 к. с. (500 кВт), що дозволяє електрокару прискорюватися з місця до «сотні» за 3,2 секунди.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post