Автоновини

Перший електрокар Porsche отримав базову версію

Перший електрокар Porsche отримав базову версію
Фото: Autocar

Компанія Porsche привезла на автосалон до Лос-Анджелесу базову версію свого першого товарного електрокара – Taycan.

Автомобіль отримав приставку 4S і відрізняється від інших модифікацій моделі 19-дюймовими колісними дисками, червоними гальмівними супортами і новою геометрією нижньої частини переднього бампера. Також машина отримала дифузор чорного кольору і світлодіодні фари з системою динамічного освітлення. Коефіцієнт лобового опору – 0,22.

Перший електрокар Porsche отримав базову версію

Нова версія Taycan пропонується з двома варіантами електричних силових установок потужністю 530 (в режимі Overboost) і 571 кінська сила (з батареєю Plus). Розгін до «сотні» у обох випадках займає у електрокара 4 секунди. Максимальна швидкість – 250 км на годину.

Запас ходу у базового електрокара становить 407 кілометрів. У свою чергу, модифікація з батареєю Plus може проїхати без підзарядки 463 кілометри. Імпульсний інвертор на передній осі в Taycan 4S працює з струмами до 300 ампер, а на задній осі – до 600 ампер.

Випуск моделі налагодили на новому підприємстві в Цуффенхаузені, яке в компанії називають «заводом майбутнього». У нових виробничих приміщеннях використовується електроенергія з відновлюваних джерел, а для внутрішніх перевезень застосовується виключно електрична техніка.

Перший електрокар Porsche отримав базову версію

Перші автомобілі доберуться до дилерів восени наступного року, ціни будуть оголошені пізніше.

До цього Porsche Taycan був представлений в двох топових модифікаціях – Turbo і Turbo S. Агрегати останньої при активації функції швидкого старту Launch Control в режимі Overboost видають 761 кінську силу (560 кіловат). Такий автомобіль здатний набирати першу “сотню” за 2,8 секунди. Наприклад, стільки ж потрібно для прискорення до 100 км / год рекордсмену «Нюрбургринга» Lamborghini Aventador SVJ. Сумарна потужність двигунів версії Turbo складає 680 к. с. (500 кВт), що дозволяє електрокару прискорюватися з місця до «сотні» за 3,2 секунди.

Перший електрокар Porsche отримав базову версію

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook