X

В Україні представлено унікальний військовий автобус

На виставці «Зброя та безпека 2019», на стенді «Укроборонпром» представлено повнопривідний автобус Torsus Praetorian CCTV, пише Autocentre.

Унікальна машина на шасі MAN 4х4 з оригінальним кузовом з композитних матеріалів розроблена за участю компанії Pulsar Expo, а випускається на словацькому заводі.

Автобуси Torsus Praetorian вже показували на ряді українських виставках – в санітарному виконанні і в чисто пасажирському, а ось у версії для відеоспостереження він демонструється вперше.




Даний автобус буде ідеальним засобом для прикордонників і силових відомств для роботи у важкодоступних районах.

Сильна сторона машини – відмінна прохідність. Дорожній просвіт становить 389 мм. Максимальний кут підйому – 32 град., кут нахилу – 28 град., а глибина броду – 900 мм. Автобус масою 13,5 т оснащений 6,9-літровим турбодизелем MAN потужністю 290 к.с. Коробка передач – 12-ступінчаста, напівавтоматична MAN Tip-Matic.

Torsus Praetorian CCTV може додатково комплектуватися телевізійними камерами, дронамі, радіостанціями, супутниковими антенами та джеммерами.

У салоні крім робочої зони для операторів відеоспостереження є відсік для відпочинку. Тут чотири крісла, відкидна спальна полиця, мікрохвильовка, електрочайник.

Нагадаємо, що державна прикордонна служба України нещодавно закупила дев’ять мобільних тепловізійних комплексів на базі Torsus Praetorian 4х4 – для Львівського, Мостиського та Луцького прикордонного загону – по три комплексу на кожен.

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post