X

Hyundai приєднається до гонки розробників літаючого таксі

Компанія Hyundai оголосила про створення нового підрозділу, який займеться розробкою міського повітряного транспорту. Його виконавчим віце-президентом стане Шин Чжевон, який раніше близько 30 років займався авіаційними дослідженнями в NASA.

За час своєї роботи в NASA Шин Чжевон курирував напрямок із загальним бюджетом в 725 млн доларів. Він взяв участь в проекті розробки надзвукового безшумного літака X-plane, електричного літака, безпілотного літального апарату системи управління рухом та міського повітряного транспорту.

«Новий підрозділ Hyundai буде розробляти базові технології, які зроблять компанію лідером ринку міського повітряного транспорту. Згідно з прогнозами, його обсяг в найближчі 20 років досягне 1,5 трлн доларів США», – підкреслив Чжевон.

У Hyundai відзначили, що міський сервіс повітряного таксі в майбутньому стане однією з найважливіших транспортних систем, яка дозволить знизити навантаження на дорожню мережу в найбільших містах світу.

На даний момент розробкою літальних апаратів, що потрапляють під категорію літаючих таксі, займаються компанії Audi у співпраці з Airbus, Daimler в партнерстві Volocopter, а також китайська Geely разом з Terrafugia.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post