X

Глава «Тойоти» натякнув на випуск бізнес-джета Lexus

Компанія Toyota може розробити реактивний літак бізнес-класу, який випустять під брендом Lexus – слідом за розкішною яхтою. Про це виданню Cars Guide розповів керівник японського автовиробника Акіо Тойода.

«Toyota намагається трансформуватися з автомобільної компанії в фірму, що випускає різні види транспорту. Щоб підвищити цінність бренду Lexus ми повинні бути на землі, воді і в повітрі, тому яхта була ідеєю, яку ми дійсно хотіли реалізувати», – зазначив Тойода.

Нагадаємо, у четвер, 19 вересня, Lexus представив остаточний варіант своєї першої розкішної океанської яхти під назвою LY 650. Прем’єра відбулася в американському місті Бока-Ратон на південно-східному узбережжі штату Флорида, де корабель здійснив своє перше плавання перед публікою.

Судно, на розробку якого пішло близько двох з половиною років, може взяти на борт 15 осіб. Lexus LY 650 оснастили силовою установкою з двома 12,8-літровими дизельним моторами Volvo Penta IPS, доступними в трьох стадіях форсування: 1050, 1200 і 1350 кінських сил. Яхта з найпотужнішими агрегатами здатна розвивати 31,4 вузла, що еквівалентно 58,2 км на годину. Вартість новинки склала 3,7 млн ??доларів.

Що стосується літака Lexus, то це може бути розкішний бізнес-джет, який зміг би скласти конкуренцію проекту HondaJet. Компанія Honda почала розробку свого власного літака в кінці 1990-х років, а перший політ бізнес-джета HA-420 відбувся в кінці 2003 року. На даний момент компанія випустила близько 130 літаків вартістю понад 5 млн доларів.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post