X

Jaguar представив оновлений XE

Фото: Jaguar Land Rover

Компанія Jaguar представила оновлений седан XE. У Великобританії прийом замовлень на новинку вже почався. Ціни на автомобіль починаються від 33 915 фунтів стерлінгів. Новинка пропонується в комплектаціях S і SE, а також в спортивних версіях R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE. Основними конкурентами машини стануть Audi A4, Alfa Romeo Giulia і нова BMW 3 Series.

Найменший седан Jaguar отримав нові бампери, широку решітку радіатора в стилі I-Pace, денні ходові вогні, виконані у формі J Blade, а також світлодіодну оптику вже в базових версіях. Кузов автомобіля на 75% складається з алюмінію.

У салоні седана з’явилася 12,3-дюймова віртуальна приладова панель, сидіння з обробкою з шкіри, пристрій для бездротової зарядки смартфона і нова мультимедійна система Touch Pro Duo з двома сенсорними дисплеями. Також водієві вперше доступна технологія ClearSight, яка виводить зображення з задньої камери на екран, вбудований в безрамкове салонне дзеркало. Крім того, рестайлінговий XE отримав той же важіль перемикання передач SportShift і перемикач системи Drive Control, що і Jaguar F-Type, а також рульове колесо з сенсорними перемикачами, як і на I-Pace.

Гамма моторів оновленого седана скоротилася – з неї зникли компресорні трилітрові агрегати V6. Тепер клієнтам пропонуються лише 2,0-літрові бензинові двигуни потужністю 249 к. с. і 300 к. с., а також дизельний мотор потужністю 180 к. с. і 430 Нм крутного моменту. Виробництво цих агрегатів сімейства ingenium ведеться на спеціальному заводі в Вулвергемптоні. Агрегати працюють спільно з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Рестайлінговий XE, як і його попередник, доступний у версіях з заднім або повним приводом.

Базова версія XE комплектується 18-дюймовими колісними дисками, передніми і задніми датчиками паркування, задньою камерою і системою Lane Keep Assist. Крім того, автомобіль комплектується особливим «зимовим» пакетом, в який входять: обігрів лобового скла, сидінь, рульового колеса, а також функція ручного обігріву двигуна та салону з дистанційним управлінням.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post