X

Euro NCAP розбив новий Mercedes Gelandewagen на краш-тестах

Комітет Euro NCAP, який проводить незалежні краш-тести автомобілів, розбив Mercedes-Benz G-Class нового покоління. Модель отримала найвищу з можливих оцінок – п’ять зірок.

Безпека водія та дорослих пасажирів Mercedes-Benz G-Class оцінили в 90%, дітей – в 83%, пішоходів – в 78%, а роботу електронних допоміжних систем – в 72%. Нарікання фахівців викликала тільки низька захищеність грудної клітини переднього пасажира при фронтальному зіткненні по всій ширині. Крім того, існує ризик отримання травм грудей у водія при лобовому зіткненні з деформованою перешкодою. При ударі ззаду є небезпека отримання травми шиї у заднього пасажира.

Експерти відзначили високу ступінь захисту дітей-пасажирів. Для пішоходів найбільшу небезпеку становлять бічні стійки автомобіля. Також фахівці позитивно оцінили роботу системи автономного аварійного гальмування у машини, а також численні системи допомоги при їзді.

Новий Mercedes-Benz G-Class дебютував на початку 2018 року на детройтскому автосалоні. В основу автомобіля лягла рама сходового типу і незалежна підвіска на двох поперечних важелях, спеціально розроблена інженерами Mercedes-AMG. Складання моделі ведеться на заводі Magna Steyr в Граці (Австрія).

Також у випробуваннях взяли участь: Honda CR-V і Seat Tarraco. Ці автомобілі отримали за підсумками краш-тестів п’ять зірок за безпеку. Варто відзначити високий бал, який іспанська крососвер отримав за безпеку водія і дорослих пасажирів – 97%.

З січня 2016 вступила в силу оновлена редакція методики випробувань Euro NCAP. Крім стандартних ударів об деформовані перешкоди, вона передбачає тести системи запобігання зіткнень з пішоходом. Автомобіль розганяють до 40 км / год, після чого він повинен виявити на проїжджій частині манекен і максимально знизити швидкість перед ним, або зупинитися.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post