X

Ford анонсував безпілотний автомобіль

Фото: Ford

Компанія Ford опублікувала 44-сторінковий документ під назвою «A Matter of Trust» ( «Питання довіри»), в якому міститься інформація і зображення про перші серійні безпілотні автомобілі американської марки. Автовиробник планує вивести автономні транспортні засоби на дороги в 2021 році.

Автомобіль буде оснащений сенсором, який відслідковує його точне місце розташування за допомогою GPS-даних і високоточної карти місцевості. Орієнтуватися на дорозі допомагає лазерний далекомір LiDAR, що працює в діапазоні 360 градусів і створює тривимірну картину навколишнього простору. Плюс до всього, безпілотник укомплектований складним комплексом радарів і камер, які відстежують як статичні, так і рухомі об’єкти.

Серійний автомобіль отримає автопілот четвертого рівня. Це означає, що новинка зможе повністю самостійно пересуватися в певних зонах при нормальних погодних умовах. При цьому у автомобіля передбачені зовнішні органи управління, тому автомобіль можна буде контролювати вручну.

У Ford відзначили, що компанія на початковому етапі не планує продавати безпілотники фізичним особам. Автомобілі будуть використовуватися в системах райдшерінга, а також служити в сервісах доставки товарів.

У документі «A Matter of Trust» компанія Ford намагається розвіяти суспільні страхи перед безпілотною технікою, які посилилися після смертельного інциденту з автономним автомобілем Uber. Так, автовиробник стверджує, що масове застосування подібних технологій допомогло б зберегти значну частину життів з 37 тис. людей, загиблих в дорожніх інцидентах в США в 2017 році.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post