X

Tesla в безпілотному режимі протаранила поліцейський кросовер

Електрокар Tesla Model S в США врізався в поліцейський кросовер Ford Explorer. При цьому водій «Тесли» заявив, що у його автомобіля в момент ДТП був активований режим напівавтоматичного управління. Про це повідомляє USA Today.

Інцидент трапився в місті Лагуна-Біч (штат Каліфорнія). Tesla Model S на високій швидкості врізався в припаркований патрульний кросовер. Обидва автомобілі отримали серйозні пошкодження, проте 65-річний водій електрокара відбувся незначними травмами. При цьому він говорить про свою непричетність до ДТП і покладає всю провину на допоміжну систему управління під назвою Autopilot.

В середині травня 2018 року схожа аварія за участю Tesla Model S сталася в американському штаті Юта. Електрокар, за кермом якого перебувала жінка, на швидкості близько 100 км / год врізався в машину пожежної служби. Автомобілістка стверджувала, що на момент аварії в електрокарі був задіяний «автопілот», а саме вона дивилася в екран мобільного телефону.

При цьому з компанії Tesla Motors в черговий раз підкреслили, що Autopilot є суто допоміжною функцією. «Поза всяким сумнівом, водій зобов’язаний продовжувати дивитися на дорогу і тримати руки на кермі, щоб відразу ж взяти керування на себе в разі виникнення небезпеки», – заявили в «Теслі».

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post