Автоновини

Tesla Model S в безпілотному режимі врізалася в пожежну машину

У США сталося чергове ДТП за участю електромобіля Tesla, з активованим автопілотом. Як повідомляє NBC News, Model S рухалася по шосе в штаті Юта зі швидкістю близько 100 км на годину. В результаті машина врізалася в автомобіль пожежної служби.

За кермом електрокара Tesla перебувала жінка. Вона стверджує, що в момент аварії в машині була активована функція автопілота. Сама господиня Model S, за її власним визнанням, дивилася в телефон.

В результаті аварії жінка-водій Tesla отримала перелом щиколотки, водієві пожежного автомобіля медична допомога не знадобилася. Сам електрокар Model S навряд чи підлягає відновленню.

У самій Tesla вже не раз підкреслювали, що автопілот є допоміжною функцією і вимагає від водія тримати руки на кермі. Автомобіль постійно нагадує про це і автоматично сповільнюється, поки водій не покладе руки на кермо. Функція повноцінного автопілота як і раніше знаходиться в стадії бета-тестування, повідомили в компанії.

Це не перший дорожній інцидент за участю автомобілів Tesla. Найбільш гучний випадок трапився 7 травня в місті Віллістон, штат Флорида. Тоді в результаті аварії загинув водій Tesla Model S. ДТП сталося, коли вантажна фура згорнула наліво перед автомобілем на перехресті. Розслідування торкнулося 25 тис. моделей Model S.

У компанії пояснили, що ні водій Tesla, ні автопілот не помітили білий причіп фури через яскраве світло, тому гальмо не застосовувався. Високий дорожній просвіт причепа, його становище на трасі і «надзвичайно незвичайні обставини» ДТП призвели до того, що нижня частина фури зіткнулася з переднім склом Model S, відзначили в Tesla. Пізніше Національне управління безпекою руху на трасах США прийняло рішення припинити розслідування цього ДТП. У відомстві пояснили, що не знайшли в електрокарі неполадок, які могли б привести до аварії.

Компанія Tesla, орієнтована на виробництво електромобілів, заснована в 2003 році. З 2008 році продає Tesla Roadster. У 2012 компанія представила седан Model S. Штаб-квартира виробника знаходиться в місті Пало-Альто, Каліфорнія. Штат компанії налічує більше двох тисяч чоловік.

У лютому нинішнього року Tesla Motors прийняла рішення змінити назву на Tesla Inc. На такий крок американська компанія пішла, що б нагадати про свої плани вийти за рамки продажів тільки електричних автомобілів і створити справжню «енергетичну імперію».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook