X

Відео: Екс-пілот Формули-1 протестував електричний Porsche

Фото: Porsche

Компанія Porsche опублікувала відеоролик з тестами прототипу свого першого серійного електрокара, на даний момент відомого під назвою Mission E. Автомобілем керував посол німецького бренду Марк Веббер – колишній пілот Формули-1 і переможець чемпіонату світу з перегонів на витривалість WEC.

Заїзд проходив на тестовому полігоні Porsche в німецькому Вайсахе. Після випробувань австралійський гонщик зазначив, що за своїми їздовим характеристикам Mission E нагадує йому гоночний автомобіль 919 Hybrid, на якому він змагався в WEC. Крім того, Веббер заявив, що кабіна електрокара і огляд має аналогії з супергібрідом 918 Spyder.

Концепт-кар Porsche Mission E був представлений в 2016 році на Паризькому автосалоні. Прототип укомплектували двома електричними двигунами, встановленими на передній і задній осі. В сумі агрегати розвивають більше 600 кінських сил, завдяки чому електрокар розганяється з місця до 100 км / год за 3,5 секунди.

Максимальний пробіг без підзарядки акумуляторів склав близько 500 кілометрів (по європейському циклу NEDC). Запас батарей можна поповнити на 80% приблизно за півгодини за допомогою системи швидкої підзарядки.

Серійний електромобіль Porsche дебютує в 2019 році. За попередніми даними, ціни на автомобіль будуть починатися приблизно від 90 тис. євро. Таким чином, «зелений» спорткар виявиться не дорожче базової версії моделі Panamera.

Поділитися цим!
Михаїл Стріга:
Related Post