X

Smart привезе до Франкфурту безпілотний електрокар для каршерінга

На Франкфуртському автосалоні дебютує прототип, покликаний дати уявлення про компактні міські автомобілі майбутнього.

Компанія Smart опублікувала тизер концептуального електрокара, прем’єра якого відбудеться у вересні на Франкфуртському автосалоні. Прототип покликаний дати уявлення про компактні безпілотні міські автомобілі, які будуть використовуватися в системі каршерінга.

У компанії відзначили, що в їхньому уявленні автомобілі майбутнього зможуть не тільки самостійно пересуватися по дорогах, а й «спілкуватися» один з одним. Це допоможе не тільки підвищити безпеку руху, але також оптимізувати міський трафік. Чим більше людей буде користуватися системою короткострокової оренди автомобіля – тим менше машин буде на дорогах.

Про технічні складові електрокара подробиць не повідомляється. Очевидно, на ньому використовують технології автомобілів з нової лінійки EQ – сімейства електричних машин Mercedes-Benz. До Франкфурту «Мерседес», в свою чергу, привезе прототип компактного електричного хетчбека. Передбачається, що «зелена» модель A-класу, покликана скласти конкуренцію BMW i3, і буде запущена в серію в 2020 році. До 2025 року сімейство електричних машин Mercedes-Benz буде налічувати до десяти моделей.

Концерн Daimler збирається інвестувати в розробку електричних автомобілів до 10 млрд. євро. Крім того, німці витратять 500 млн євро на будівництво заводу, де будуть випускатися літій-іонні акумулятори для майбутніх електрокарів марки Mercedes-Benz і Smart.

Поділитися цим!
Макс Коротченко:
Related Post