Автоновини Франкфурт-2017

Smart привезе до Франкфурту безпілотний електрокар для каршерінга

На Франкфуртському автосалоні дебютує прототип, покликаний дати уявлення про компактні міські автомобілі майбутнього.

Компанія Smart опублікувала тизер концептуального електрокара, прем’єра якого відбудеться у вересні на Франкфуртському автосалоні. Прототип покликаний дати уявлення про компактні безпілотні міські автомобілі, які будуть використовуватися в системі каршерінга.

У компанії відзначили, що в їхньому уявленні автомобілі майбутнього зможуть не тільки самостійно пересуватися по дорогах, а й «спілкуватися» один з одним. Це допоможе не тільки підвищити безпеку руху, але також оптимізувати міський трафік. Чим більше людей буде користуватися системою короткострокової оренди автомобіля – тим менше машин буде на дорогах.

Про технічні складові електрокара подробиць не повідомляється. Очевидно, на ньому використовують технології автомобілів з нової лінійки EQ – сімейства електричних машин Mercedes-Benz. До Франкфурту «Мерседес», в свою чергу, привезе прототип компактного електричного хетчбека. Передбачається, що «зелена» модель A-класу, покликана скласти конкуренцію BMW i3, і буде запущена в серію в 2020 році. До 2025 року сімейство електричних машин Mercedes-Benz буде налічувати до десяти моделей.

Концерн Daimler збирається інвестувати в розробку електричних автомобілів до 10 млрд. євро. Крім того, німці витратять 500 млн євро на будівництво заводу, де будуть випускатися літій-іонні акумулятори для майбутніх електрокарів марки Mercedes-Benz і Smart.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook