X

Переваги та недоліки автомобілів з пневмопідвіскою

Серед власників і автолюбителей існує багато думок стосовно надійності автомобілів на пневмопідвсці, хтось висловлюється за те, що автомобіль з такою підвіскою надійний і безпроблемний, а хтось виступає категорично проти. В даній статті постараємось розібратись в проблемах які дійсно існують а також підкреслимо переваги.

Недоліки пневмопідвіски

Основна критика данної підвіски полягає у її ненадійності та дорогій вартості ремонту, однак проблема ненадійності зводиться до своєчасного обслуговування. Так данні автомобілі можливо потребують більше уваги до себе, але регулярний сервіс або вчасне реагування на проблему дозволить уникнути коштовного ремонту.

Ось декілька рекомендацій: якщо ви помітили що автомобіль просідає на якусь зі сторін чи повністю падає, слід негайно перевірити на цілісність пневмосистему, а саме пневмобалони, оскільки постійне підкачування і намагання автомобіля вирівняти себе приведе до надмірної роботи компресора. Це в свою чергу призводить до виходу з ладу самого компрессора. Також важливо слідкувати щоб у систему не потрапляла волога та бруд, адже це також виводить з ладу блоки клапанів і пневмокомпресор, який в холодну пору року може банально замерзнути від вологи.

Другим надважливим чинником за яким потрібно слідкувати це справність амортизаторів. Зазвичай у автомобілів з пневмопідвіскою встановлюються амортизатори з регулюванням жорсткості, тому несвоєчасний ремонт чи заміна такого амортизатора тягне за собою такі наслідки, як потрапляння масла з амортизатора у пневмосистему, руйнування опору і відбійника пневмобалону, а також пошкодження внутрішнього механізму амортизатора.

Що стосується вартості ремонту то тут є декілька варіантів. Придбання оригінальних запчастин це доволі недешеве задоволення, але гарантує правильність роботи і надійність. Придбання якісних замінників, при виборі таких запчастин варто добре розумітись на виробнику тоді це дозволить не втрачаючи надійність відремонтувати автомобіль та заощадити. І останній найбільш оптимальний варіант це ремонт пневмопопідвіски, така послуга передбачає ремонт виключно оригінальних деталей, з гарантією і за помірні кошти.

Переваги пневмопідвіски

Однією з основних переваг автомобиля обладнаного пневмопідвіскою – це можливість регулювання кліренсу. Якщо говорити про звичайних автомобілі, то дана опція дозволяє його збільшувати та долати невеликі перешкоди, а при виїзді на автобан навпаки зменшувати покращуючи аеродинамічні показники, що в свою чергу покращує керованість. Що стосується позашляховиків то пневмопідвіска дозволить долати значні перешкоди, а також в деяких автомобілях існує система, яка зменшує бокові крени автомобіля за рахунок цього автомобіль значно легко проходить повороти на великій швидкості. Поїздка на такому автомобілі значно комфортніша особливо на великі відстані.

Поділитися цим!
Антон Кучепінков:
Related Post