Автоновини Військова техніка

КБ «ЛУЧ» розсекретило майбутній дизайн ЗРК середньої дальності

КБ «ЛУЧ» розсекретило майбутній дизайн ЗРК середньої дальності
Макет пускової ЗРК середньої дальності від КБ «ЛУЧ»

КБ «ЛУЧ» розсекретило майбутній дизайн зенітного ракетного комплексу (ЗРК) середньої дальності над яким працюють на підприємстві. Про це повідомляє Мілітарний.

Як видно по фото макету – пускова установка самохідна, на ній чотири транспортно-пускових контейнери для зенітних керованих ракет.

В основі комплексу зенітна керована ракета створена на базі ракети високоточної системи залпового вогню «Вільха», що може уражати цілі на відстані в понад 100 км.

Зенітна керована ракета отримає активну або пасивну головку самонаведення, як то вже було реалізовано КБ «ЛУЧ» під час модернізації ЗРКС-125 «Печора» для Анголи, та матиме нову систему запуску замість напрямних РСЗВ «Смерч».




Раніше Генеральний конструктор КБ «ЛУЧ» Олег Коростельов розказав, що для створення вітчизняного зенітного ракетного комплексу середньої дальності необхідно 2,5 роки.

КБ «ЛУЧ» розсекретило майбутній дизайн ЗРК середньої дальності
Макет пускової ЗРК середньої дальності від КБ «ЛУЧ»

За оцінками озвученими влітку 2020 року для створення українського ЗРК (зенітного ракетного комплексу) потрібно 30-50 млн доларів.




Ці кошти необхідні на проведення дослідних конструкторських робіт, за результатами яких виготовляються дослідні зразки та проходять випробування.

Також в Україні вже створено і низку інших складових комплексу, як то радіолокаційна станція (РЛС) 80К6КС1.

Основне призначення 80К6КС1 – виявлення в зоні огляду, супровід і вимір трьох координат повітряних об’єктів та їх швидкості у складі зенітного ракетного комплексу.

Багато зі складових майбутнього зенітного-ракетного комплексу вже створено, за оцінками Олега Петровича вже близько 40-50% комплектуючих пройшли етап від розробки до випробувань на інших видах озброєні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook