Автоновини

ДАХК “Артем” показав випробування РС-80 з новою бойовою частиною

ДАХК "Артем" показав випробування РС-80 з новою бойовою частиною
ДАХК "Артем" розробив нові бойові частини для НАР РС-80

Наразі на підприємстві розроблені й проходять випробування некеровані авіаційні ракети РС-80 з двома видами нових бойових частин – уламково-фугасною та об’ємного підриву.

Державна акціонерна холдингова компанія “Артем” (входить до складу ДК “Укроборонпром”) продовжує роботи з вдосконалення 80-мм НАР за темою “Оскол”.

Так, прес-служба підприємства оприлюднила світлини випробувань чергового варіанту некерованих авіаційних ракет РС-80 з новими бойовими частинами уламково-фугасного типу.

В ексклюзивному коментарі Defense Express на підприємстві пояснили, що при створенні вітчизняного авіаційного реактивного снаряда (тема “Оскол”) передбачалося постачання до Збройних сил України НАР РС-80 з різними бойовими частинами. Однак до цього часу ЗСУ отримували лише ракети з кумулятивно-уламковою БЧ.

ДАХК "Артем" показав випробування РС-80 з новою бойовою частиною
ТТХ РС-80 “Оскол” виробництва ДАХК “Артем”





“На фото показано нову бойову частину уламково-фугасного типу. На наступному тижні заплановано випробування БЧ об‘ємного вибуху до РС-80. Після проходження заводських випробувань – вихід на державні, і у разі підтвердження необхідних характеристик – прийняття на озброєння і постачання до ЗСУ”, – пояснили представники підприємства.

Відзначається, що нові типи бойових частин підвищать бойовий потенціал вітчизняних реактивних снарядів та нададуть можливість гнучкого застосування цього озброєння відповідно до тих чи інших бойових завдань.



ДАХК "Артем" показав випробування РС-80 з новою бойовою частиною
НАР РС-80 “Оскол” з БЧ кумулятивно-уламкового типу

Нагадаємо, 80-мм некерована авіаційна ракета РС-80 “Оскол” від ДАХК “Артем” з бойовою частиною кумулятивно-уламкового типу, яка є покращеною українською версією відомих радянських НАР С-8, прийнята на озброєння ЗСУ у 2019 році після низки різноманітних випробовувань, котрі тривали впродовж кількох років.

Наразі ці ракети серійно виготовляються на підприємстві й замовляються Збройними силами України.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook